1 Reply Latest reply on Apr 11, 2012 2:36 AM by Prabhat Handoo

    bladelogic 8.1 sp3 - windows server 2003 - provision job hangs at error prompt due to dual nic misconfigurations

    Seth Corder

      has anyone provisioned windows server 2003 using unattended install via bladelogic on a system with 2 nic cards? 

       

      customer BL version 8.1 sp3

       

      we are watching the OS UI install the OS just fine but then are met with an error when the ip addresses are set for the NICs because Local Area Connection 2 attempts to use the same IP address as Local Area Connection 1.   Error: Static IP address that was just used is already configured on the network.

       

      here is the unattend answer file with the network settings.  INFID=* is basically where the provisioning unattend is being instructed to configure all adapters alike.  Anyone know how to configure each adapter separately in 2003 unattend through bladelogic? or have a working sample unattend with multiple NICs being individually configured?

       

      related technet article:

      http://support.microsoft.com/kb/229762

       

       

      [NetAdapters]

      Adapter1=params.Adapter1

      [params.Adapter1]

      INFID=*

      [NetClients]

      MS_MSClient=params.MS_MSClient

      [NetServices]

      MS_SERVER=params.MS_SERVER

      [NetProtocols]

      MS_TCPIP=params.MS_TCPIP

      [params.MS_TCPIP]

      DNS=No

      UseDomainNameDevolution=No

      EnableLMHosts=Yes

      AdapterSections=params.MS_TCPIP.Adapter1

      [params.MS_TCPIP.Adapter1]

      SpecificTo=Adapter1

      DHCP=No

      IPAddress=10.228.29.17

      SubnetMask=255.255.252.0

      DefaultGateway=10.228.31.250

      DNSServerSearchOrder=10.248.48.95,10.248.78.85

      WINS=No

      NetBIOSOptions=0