8 Replies Latest reply on Apr 3, 2012 10:06 AM by Omkar Hajare

    1)     Provisioning job status shows as running in Bladelogic after successful server provisioning.

    Santosh Pande

      Hi,

       

      I am working on baremetal VM provisioning and I facing the following problem. My environment is BL 8.1 SP2 on SLES 10

       

      The VM gets provisioned successfully but the provisioning job hangs out there with status  (Task 14\16) as shown below

       

      provisioning job.png

       

      When I check the servers under bladelogic, I cannot see this new provisioned server. I logged in to the provisioned server and the runonce file has following info

       


      C:\Documents and Settings\Administrator>set log=runonce.log
      "c:\BLProv>net use R: \\192.168.65.70\pxestore  ***********  /user:192.168.65.70\root "
      The command completed successfully.


      C:\Documents and Settings\Administrator>R:\bmiwin.exe 192.168.65.70 9831 00-0C-29-69-24-EE

      C:\Documents and Settings\Administrator>net use R: /delete
      R: was deleted successfully.


      C:\Documents and Settings\Administrator>del c:\BLProv\unattend.txt

       

       

      Appserver.log gives the followinbg information

       

      22 Aug 2011 19:18:59,700] [Client-Connections-Thread-0] [INFO] [BLAdmin:BLAdmins:192.168.65.71] [Client] System package 'Win2k3_1314000942151template' created on Mon Aug 22 19:18:59 EST 2011 by BLAdmin:BLAdmins.

      [22 Aug 2011 19:19:07,502] [Job-Execution-0] [INFO] [BLAdmin:BLAdmins:] [Provisioning] Started running the job 'Telstr-Win1' with priority 'NORMAL' on application server 'Telstra-ClearApp.site'(2,002,000)

      [22 Aug 2011 19:19:10,254] [Job-Execution-0] [INFO] [BLAdmin:BLAdmins:] [Provisioning] System package 'Win2k3_1314000942151template1314004749547' created on Mon Aug 22 19:19:10 EST 2011 by BLAdmin:BLAdmins.

      [22 Aug 2011 19:19:10,960] [Job-Execution-0] [INFO] [BLAdmin:BLAdmins:] [Provisioning] Running provisioning job with data store: Windows

      [22 Aug 2011 19:19:11,165] [Job-Execution-0] [INFO] [BLAdmin:BLAdmins:] [Provisioning] pxe image file: WinPE_2_x_Image

      [22 Aug 2011 19:19:12,655] [WorkItem-Thread-0] [INFO] [BLAdmin:BLAdmins:] [Provisioning] Executing work item Provision Job:PollForProvisionedWorkItem;  on application server: Telstra-ClearApp.site

      [22 Aug 2011 19:19:14,746] [SSL-Connections-Thread-7] [INFO] [Anonymous:Anonymous:192.168.65.111] [Client] The Device [00-0C-29-69-24-EE] Architecture [x86] Boot Image [WinPE_2_x_Image] IP Address [192.168.65.111] System Package [Win2k3_1314000942151template1314004749547] System Package Architecture [x86] System Package Type [Windows 2003 Standard]

      [22 Aug 2011 19:19:14,753] [SSL-Connections-Thread-8] [INFO] [Anonymous:Anonymous:192.168.65.111] [Client] Connection disconnecting: id = 19

      [22 Aug 2011 19:19:15,416] [SSL-Connections-Thread-0] [INFO] [Anonymous:Anonymous:192.168.65.111] [Client] STATE received from remote machine: Switch Boot Image

      [22 Aug 2011 19:19:15,474] [SSL-Connections-Thread-0] [INFO] [Anonymous:Anonymous:192.168.65.111] [Client] The Device [00-0C-29-69-24-EE] Architecture [x86] Current State [Switch Boot Image] IP Address [192.168.65.111]

      [22 Aug 2011 19:19:18,856] [Scheduled-System-Tasks-Thread-5] [INFO] [System:System:] [Memory Monitor] Total JVM (B): 191098880,Free JVM (B): 83695760,Used JVM (B): 107403120,VSize (B): 1508806656,RSS (B): 307535872,Used File Descriptors: 287

      [22 Aug 2011 19:19:20,200] [SSL-Connections-Thread-4] [INFO] [Anonymous:Anonymous:192.168.65.111] [Client] The Device [00-0C-29-69-24-EE] Architecture [x86] Boot Image [WinPE_2_x_Image] IP Address [192.168.65.111] System Package [Win2k3_1314000942151template1314004749547] System Package Architecture [x86] System Package Type [Windows 2003 Standard]

      [22 Aug 2011 19:19:20,204] [SSL-Connections-Thread-5] [INFO] [Anonymous:Anonymous:192.168.65.111] [Client] Connection disconnecting: id = 20

      [22 Aug 2011 19:19:20,910] [SSL-Connections-Thread-8] [INFO] [Anonymous:Anonymous:192.168.65.111] [Client] STATE received from remote machine: Pre Disk Partition

      [22 Aug 2011 19:19:20,930] [SSL-Connections-Thread-8] [INFO] [Anonymous:Anonymous:192.168.65.111] [Client] The Device [00-0C-29-69-24-EE] Architecture [x86] Current State [Pre Disk Partition] IP Address [192.168.65.111]

      [22 Aug 2011 19:19:25,555] [SSL-Connections-Thread-0] [INFO] [Anonymous:Anonymous:192.168.65.111] [Client] The Device [00-0C-29-69-24-EE] Architecture [x86] Boot Image [WinPE_2_x_Image] IP Address [192.168.65.111] System Package [Win2k3_1314000942151template1314004749547] System Package Architecture [x86] System Package Type [Windows 2003 Standard]

      [22 Aug 2011 19:19:25,567] [SSL-Connections-Thread-2] [INFO] [Anonymous:Anonymous:192.168.65.111] [Client] Connection disconnecting: id = 21

      [22 Aug 2011 19:20:18,851] [Scheduled-System-Tasks-Thread-1] [INFO] [System:System:] [Memory Monitor] Total JVM (B): 191098880,Free JVM (B): 69713688,Used JVM (B): 121385192,VSize (B): 1508806656,RSS (B): 307589120,Used File Descriptors: 284

      [22 Aug 2011 19:20:20,771] [SSL-Connections-Thread-5] [INFO] [Anonymous:Anonymous:192.168.65.111] [Client] STATE received from remote machine: Disk Partition

      [22 Aug 2011 19:20:20,784] [SSL-Connections-Thread-5] [INFO] [Anonymous:Anonymous:192.168.65.111] [Client] The Device [00-0C-29-69-24-EE] Architecture [x86] Current State [Disk Partition] IP Address [192.168.65.111]

      [22 Aug 2011 19:20:25,563] [SSL-Connections-Thread-8] [INFO] [Anonymous:Anonymous:192.168.65.111] [Client] The Device [00-0C-29-69-24-EE] Architecture [x86] Boot Image [WinPE_2_x_Image] IP Address [192.168.65.111] System Package [Win2k3_1314000942151template1314004749547] System Package Architecture [x86] System Package Type [Windows 2003 Standard]

      [22 Aug 2011 19:20:25,570] [SSL-Connections-Thread-9] [INFO] [Anonymous:Anonymous:192.168.65.111] [Client] Connection disconnecting: id = 22

      [22 Aug 2011 19:20:26,449] [SSL-Connections-Thread-2] [INFO] [Anonymous:Anonymous:192.168.65.111] [Client] STATE received from remote machine: Format

      [22 Aug 2011 19:20:26,460] [SSL-Connections-Thread-2] [INFO] [Anonymous:Anonymous:192.168.65.111] [Client] The Device [00-0C-29-69-24-EE] Architecture [x86] Current State [Format] IP Address [192.168.65.111]

      [22 Aug 2011 19:20:30,802] [SSL-Connections-Thread-5] [INFO] [Anonymous:Anonymous:192.168.65.111] [Client] The Device [00-0C-29-69-24-EE] Architecture [x86] Boot Image [WinPE_2_x_Image] IP Address [192.168.65.111] System Package [Win2k3_1314000942151template1314004749547] System Package Architecture [x86] System Package Type [Windows 2003 Standard]

      [22 Aug 2011 19:20:30,826] [SSL-Connections-Thread-6] [INFO] [Anonymous:Anonymous:192.168.65.111] [Client] Connection disconnecting: id = 23

      [22 Aug 2011 19:20:31,547] [SSL-Connections-Thread-9] [INFO] [Anonymous:Anonymous:192.168.65.111] [Client] STATE received from remote machine: Make Run Once

      [22 Aug 2011 19:20:31,580] [SSL-Connections-Thread-9] [INFO] [Anonymous:Anonymous:192.168.65.111] [Client] The Device [00-0C-29-69-24-EE] Architecture [x86] Current State [Make Run Once] IP Address [192.168.65.111]

      [22 Aug 2011 19:20:36,673] [SSL-Connections-Thread-2] [INFO] [Anonymous:Anonymous:192.168.65.111] [Client] The Device [00-0C-29-69-24-EE] Architecture [x86] Boot Image [WinPE_2_x_Image] IP Address [192.168.65.111] System Package [Win2k3_1314000942151template1314004749547] System Package Architecture [x86] System Package Type [Windows 2003 Standard]

      [22 Aug 2011 19:20:36,697] [SSL-Connections-Thread-3] [INFO] [Anonymous:Anonymous:192.168.65.111] [Client] Connection disconnecting: id = 24

      [22 Aug 2011 19:21:18,854] [Scheduled-System-Tasks-Thread-5] [INFO] [System:System:] [Memory Monitor] Total JVM (B): 191098880,Free JVM (B): 63937800,Used JVM (B): 127161080,VSize (B): 1508970496,RSS (B): 307761152,Used File Descriptors: 284

      [22 Aug 2011 19:21:57,202] [SSL-Connections-Thread-6] [INFO] [Anonymous:Anonymous:192.168.65.111] [Client] STATE received from remote machine: Phase 1 OS Install

      [22 Aug 2011 19:21:57,228] [SSL-Connections-Thread-6] [INFO] [Anonymous:Anonymous:192.168.65.111] [Client] The Device [00-0C-29-69-24-EE] Architecture [x86] Current State [Phase 1 OS Install] IP Address [192.168.65.111]

      [22 Aug 2011 19:21:57,975] [SSL-Connections-Thread-8] [INFO] [Anonymous:Anonymous:192.168.65.111] [Client] Connection disconnecting: id = 25

       

       

      I added the hostname and ip address in hosts file of app server for name resolution prior to the server being provisioned, but still it fails.

       

      Also when I try to add the new provisioned server in bladelogic manually, it says server already exists

       

      existis.png

       

      Can someone please guide and let me know where I am going wrong, help will be appreciated.

       

      Regards

       

      Santosh