5 Replies Latest reply on Jan 31, 2020 9:01 AM by Subash Chandra Behera

    BAO 7.9 Windows commandline adapter failing with error

    Sanjay Patil
      Share This:

      1. WinodwsCommand line adapter not running on Windows LAP-2 server error as below: ( CLI : java -jar "cogdeploy.jar" "Export_Dev_testing_2019" "Americas" "REQXXXX")

       

      <error>Error executing command /debugMode cmd.exe /C java -jar \"cogdeploy.jar\" \"Export_Dev_testing_2019\" \"Americas\" \"REQXXXX\". Error: Message[summary=Exception occurred in WindowsCommandAdapter. Cannot run program "/debugMode": CreateProcess error=2, The system cannot find the file specified, detail=Exception occurred in WindowsCommandAdapter. Cannot run program "/debugMode": CreateProcess error=2, The system cannot find the file specified]</error>

       

      Any suggestion , highly appreciated.

       

      Thank you.

      -Sanjay

        • 1. Re: BAO 7.9 Windows commandline adapter failing with error
          Piyush Mungre

          Hi Sanjay,

           

          Can you share the adapter request.

           

          Piyush

          • 2. Re: BAO 7.9 Windows commandline adapter failing with error
            Carl Wilson

            Hi,

            the error is pointing out that the system cannot find the file, therefore you should supply the relative path to the file that you are attempting to execute.

             

            Cheers

            Carl

            • 3. Re: BAO 7.9 Windows commandline adapter failing with error
              Abhishek Changan

              Hello Carl,

               

              Appreciate your help.

               

               

              We have tried working with Windows command adapter but its failing while executing cmd.exe.

               

                        <metadata>

                          <status>error</status>

                          <error>Error executing command /debugMode  cmd.exe /C ipconfig. Error: Message[summary=Exception occurred in WindowsCommandAdapter. Cannot run program "/debugMode": CreateProcess error=2, The system cannot find the file specified, detail=Exception occurred in WindowsCommandAdapter. Cannot run program "/debugMode": CreateProcess error=2, The system cannot find the file specified]</error>

                        </metadata>

               

              Though we could see the Adapter is Enabled in LAP2 in the Grid log we could find the below error which is contradicting.

              Caused by:

                 Summary: no peer with a running instance of WindowsCommandAdapter found

               

               

               

              Please help us on this and let me know if you need any more details from my end.

              • 4. Re: BAO 7.9 Windows commandline adapter failing with error
                Deepak Bhola

                Based on the command output I suspect you are not providing any remote target in adapter request and in adapter configuration, the debugMode is switch for xCMD utility to execute command remotely, you might have enabled "debug utility" option in adapter configuration which is prefixed while command formation. Please un-check this option from adapter configuration and see if that works.

                 

                Since the request is executed and you are getting the error on LAP-2 peer, in this case either adapter is in fault state or not enabled, and this adapter is enabled on other peers as well when request is executed on adapter and you get the error response.

                1 of 1 people found this helpful
                • 5. Re: BAO 7.9 Windows commandline adapter failing with error
                  Subash Chandra Behera

                  Hi Sanjay,

                   

                  Could you please check in the below path, whether xCmd.exe present or not?

                  <BAO LAP installation path>\server\grids\<Your Grid Name>\library\adapters\implementations\ro-adapter-windows-command_<Version>\xCmd.exe

                   

                  If not present, then issue is because of this.

                   

                  Regards,

                  Subash