13 Replies Latest reply on Jul 22, 2019 9:18 AM by Oscar Garcia

    TSCO 11.5 installer blank screen

    Oscar Garcia
      Share This:

      Hi all.

       

      I am trying to install TSCO 11.5 but installer just present a blank screen:

       

      2019-07-17 12_09_00-Window.png

       

       

      The same installer but for 11.3 version works perfectly:

      2019-07-17 12_09_55-Window.png

       

      I have Centos 7.4 and exporting the X session through MobaXterm.

       

      Does anyone knows if the new installer needs another library?

       

      Thanks.

        • 1. Re: TSCO 11.5 installer blank screen
          Carlo Centemeri

          Hi Oscar,

          I did several 11.5 install/updates using XMing and I never had problems. I think that the problem could be related more to MobaXterm than to TSCO.

          Ciao

          Carlo

          1 of 1 people found this helpful
          • 2. Re: TSCO 11.5 installer blank screen
            Michael Rees

            I'm sure we had this issue a few years ago, I recall that our build engineer had to reinstall the X-Windows fonts... Try issuing a yum update -y

            2 of 2 people found this helpful
            • 3. Re: TSCO 11.5 installer blank screen
              Oscar Garcia

              Hi Carlo, Thanks for your response.

               

              It is strange, I have installed Xming, but it has the same issue.

               

              2019-07-18 13_14_06-Window.png

              Also tried with the 11.3 installer, and it is fine:

               

              2019-07-18 13_15_10-Window.png

               

              Also I have downloaded again the media, but the problem is still the same. In the Xming log there is not any error trace:

               

              Welcome to the Xming X Server

              Vendor: Colin Harrison

              Release: 6.9.0.31

              FreeType2: 2.3.4

              Contact: http://sourceforge.net/forum/?group_id=156984

               

              C:\Program Files (x86)\Xming\Xming.exe :0 -clipboard

              -multiwindow

               

              XdmcpRegisterConnection: newAddress 192.168.1.250

              winAdjustVideoModeShadowGDI - Using Windows display depth of 16 bits per pixel

              winAllocateFBShadowGDI - Creating DIB with width: 1364 height: 768 depth: 16

              winInitVisualsShadowGDI - Masks 0000f800 000007e0 0000001f BPRGB 6 d 16 bpp 16

              glWinInitVisuals:1596: glWinInitVisuals

              glWinInitVisualConfigs:1503: glWinInitVisualConfigs glWinSetVisualConfigs:1581: glWinSetVisualConfigs

              init_visuals:1055: init_visuals

              null screen fn ReparentWindow

              null screen fn RestackWindow

              InitQueue - Calling pthread_mutex_init

              InitQueue - pthread_mutex_init returned

              InitQueue - Calling pthread_cond_init

              InitQueue - pthread_cond_init returned

              winInitMultiWindowWM - Hello

              winInitMultiWindowWM - Calling pthread_mutex_lock ()

              winMultiWindowXMsgProc - Hello

              winMultiWindowXMsgProc - Calling pthread_mutex_lock ()

              glWinScreenProbe:1390: glWinScreenProbe

              fixup_visuals:1303: fixup_visuals

              init_screen_visuals:1336: init_screen_visuals

              (--) 3 mouse buttons found

              (--) Setting autorepeat to delay=500, rate=31

              (--) winConfigKeyboard - Layout: "0000080A" (0000080a)

              (EE) Keyboardlayout "Latin American" (0000080A) is unknown

              Could not init font path element C:\Program Files (x86)\Xming/fonts/Type1/, removing from list!

              Could not init font path element C:\Program Files\Xming\fonts\dejavu, removing from list!

              Could not init font path element C:\Program Files\Xming\fonts\cyrillic, removing from list!

              Could not init font path element C:\WINDOWS\Fonts, removing from list!

              winInitMultiWindowWM - pthread_mutex_lock () returned.

              winInitMultiWindowWM - pthread_mutex_unlock () returned.

              winInitMultiWindowWM - DISPLAY=127.0.0.1:0.0

              winMultiWindowXMsgProc - pthread_mutex_lock () returned.

              winMultiWindowXMsgProc - pthread_mutex_unlock () returned.

              winMultiWindowXMsgProc - DISPLAY=127.0.0.1:0.0

              winProcEstablishConnection - Hello

              winInitClipboard ()

              winProcEstablishConnection - winInitClipboard returned.

              winClipboardProc - Hello

              DetectUnicodeSupport - Windows Vista

              winClipboardProc - DISPLAY=127.0.0.1:0.0

              winInitMultiWindowWM - XOpenDisplay () returned and successfully opened the display.

              winMultiWindowXMsgProc - XOpenDisplay () returned and successfully opened the display.

              winClipboardProc - XOpenDisplay () returned and successfully opened the display.

               

              It looks like there is some rendering problem.

               

              I´ll try with Redhat and post the results.

               

              Thanks and regards.

              • 4. Re: TSCO 11.5 installer blank screen
                Oscar Garcia

                Hi Michael, I have tried your command, it updates all the libraries that have some update.

                 

                I also have reinstalled the x fonts:

                 

                yum install xorg-x11-fonts-*

                 

                In fact in Xming you can also install some other fonts.

                 

                But the issue still persist.

                 

                I think that I´ll install a graphic GUI and try again.

                 

                Thanks

                • 5. Re: TSCO 11.5 installer blank screen
                  Michael Rees

                  Hi Oscar,

                   

                  I use MobaXterm if that's any help MobaXterm free Xserver and tabbed SSH client for Windows

                   

                  regards,

                  Mike

                  1 of 1 people found this helpful
                  • 6. Re: TSCO 11.5 installer blank screen
                    Michael Rees

                    Hi Oscar,

                     

                    Just had a brain burp... You could also install silently Installing the Application Server and the ETL Engine silently - Documentation for BMC TrueSight Capacity Optimization 11…

                     

                    I've managed to install TSCO 11.5 Agents this way by editing the AgentSilentInstallOptions.txt then calling the options file using command:

                     

                    ./setup.sh -i silent -DOPTIONS_FILE=<file path>/<options file name>.txt

                     

                    regards,

                    Mike

                    2 of 2 people found this helpful
                    • 7. Re: TSCO 11.5 installer blank screen
                      Gaspare Provenzano

                      Hi Oscar,

                       

                      I suggest to verify also the installer logs: maybe the installer is just blocked for some reasons....

                       

                      Just my 5 cents,

                      Regards

                      1 of 1 people found this helpful
                      • 8. Re: TSCO 11.5 installer blank screen
                        Oscar Garcia

                        Thanks Michael, initially I was using Mobaxterm, and presents the same issue.

                         

                        Just with version 11.5

                        • 9. Re: TSCO 11.5 installer blank screen
                          Oscar Garcia

                          Hi Gaspare.

                           

                          I checked them in the first time. In fact the logs did not show any error.

                           

                          I noticed a difference in BCOInstallingConfiguration.xml file:

                           

                          AdoptOpenJDK

                           

                           

                          Thanks and regards.

                          • 10. Re: TSCO 11.5 installer blank screen
                            Oscar Garcia

                            Finally the installer worked.

                             

                            I am running the installer using a JRE from 11.3 version.

                             

                            2019-07-19 12_45_17-201.162.197.253_6000 - Conexión a Escritorio remoto.png

                             

                            It looks like an issue un OpenJDK.

                             

                            By the way, I try again with MobaXterm.

                             

                            Thanks to all.

                            • 11. Re: TSCO 11.5 installer blank screen
                              Oscar Garcia

                              Summary:

                               

                              In the setup.sh I have edited JAVA_HOME variable:

                               

                              JAVA_HOME=/home/linux/media/BCO113/BCO/jre

                               

                              2019-07-19 16_05_03-201.162.197.253_6000 - Conexión a Escritorio remoto.png

                               

                              Just finish the 11.5 installation.

                              3 of 3 people found this helpful
                              • 12. Re: TSCO 11.5 installer blank screen
                                Maria Riccelli

                                Thanks for sharing Oscar!Which OS type and Version were you using for your installation?

                                MB

                                • 13. Re: TSCO 11.5 installer blank screen
                                  Oscar Garcia

                                  Hi Maria. Centos 7.6

                                   

                                  This is an extract from tsco log file:

                                   

                                    LOG EVENT {Description=[Host Operating System Information:],Detail=[CentOS Linux || 7.6.1810]}

                                  (Jul 19 2019 04:52:47.860 PM +0000),CONFIG,com.bmc.install.task.InstallationPropertiesHelper,

                                    LOG EVENT {Description=[SET PROPERTY _BUILD_OS_TYPE_],Detail=[centOS7.6.1810]}

                                   

                                  Thanks and regards