14 Replies Latest reply on Oct 12, 2016 9:50 AM by Santhosh Kurimilla

    Unable to authenticate

    Santhosh Kurimilla

      Bill /BSA Experts,

       

      I have installed BSA 8.7 using UPI. When I tried to login through BLAdmin account, SRP Authentication failed, with the below error messages in the log.

       

      [06 Oct 2016 04:24:09,389] [Authentication-Service-Thread-2] [WARN] [::<app_server_ip>] [Appserver] Connection closed by /<app_server_ip>:55247 before the pre-authentication handshake could be completed. This could be a probe message from the client to the authentication server.

      [06 Oct 2016 04:24:09,389] [Authentication-Service-Thread-0] [WARN] [::<app_server_ip>] [Appserver] Could not create a password info object

      [06 Oct 2016 04:24:09,389] [Authentication-Service-Thread-0] [WARN] [::<app_server_ip>] [Appserver] SRP Authentication Failure: unknown user [BLAdmin]

      [06 Oct 2016 04:24:09,391] [Authentication-Service-Thread-0] [INFO] [BLAdmin::<app_server_ip>] [Appserver] user authentication failed: BLAdmin

      [06 Oct 2016 04:24:09,391] [Authentication-Service-Thread-0] [INFO] [BLAdmin::<app_server_ip>] [Appserver] Authentication Connection closed

       

      But, when I checked in the BLUSER table, the account exists. I can even see BLAdmin acquired session for the internal system tasks.

       

      [06 Oct 2016 03:51:47,436] [Client-Connections-Thread-5] [INFO] [BLAdmin:BLAdmins:<app_server_ip>] [Client] Connection disconnecting: id = 1

      [06 Oct 2016 03:51:51,142] [Client-Connections-Thread-0] [INFO] [BLAdmin:BLAdmins:<app_server_ip>] [Client] User 'BLAdmin' assumed the role 'BLAdmins'

       

      SQL> select USER_ID,NAME,DESCRIPTION,DATE_CREATED,DATE_MODIFIED,IS_ENABLED,IS_DELETED,IS_ENABLED_SRP_AUTH,IS_DELETED from bluser where name like '%BLAdmin%';

       

      USER_ID  NAME     DESCRIPTION                DATE_CREA DATE_MODI IS_ENABLED IS_DELETED IS_ENABLED_SRP_AUTH

      ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      1000010  BLAdmin BladeLogic Administrator 06-OCT-16 06-OCT-16                    1          0                   1       

       

      Any idea what could be the issue here? One discrepancy I noticed is 18 minutes time variation on Application server and DB server. I am going to fix that.

       

      Message was edited by: Santhosh Kurimilla