1 Reply Latest reply on Mar 13, 2014 2:43 PM by richard mcleod

    Trouble setting up HMC access in BBSA

    richard mcleod

      I went through the paces described here: https://docs.bmc.com/docs/display/public/bsa82/Adding+the+AIX+server+and+IBM+frame+object+to+BMC+Server+Automation to set up access to an HMC, however I'm not 100% if I misconfigured something. When I live browse the HMC Agentless object and try to retreive data from the IBM Configuration CO I receive the following error

       

      Capture.PNG.png

      The managed system hmc603e was not found. : on host hmc603e and proxy host aixproxyserver.

       

      Checking the rscd.log on the AIX proxy server shows the following

      03/13/14 09:21:18.491 INFO     rscd -  10.8.40.78 11534474 0/0 (BLAdmins:user@DOMAIN.COM): CM: DAALService::getAssetChildrenStream(BMC_IBM_VirtualSystemEnabler:hmc603e:/)

      03/13/14 09:21:18.911 WARN     rscd -  aixproxyserver 11534474 -1/-1 (Not_available): (Not_available):  IBMFrameCommandExecutor::executeCommand commandOutput validate fail command:-> lssyscfg -r sys -m 'hmc603e' -F state --header

      03/13/14 09:21:18.911 WARN     rscd -  aixproxyserver 11534474 -1/-1 (Not_available): (Not_available):  IBMFrameCommandExecutor::executeCommand commandOutput validate fail command output: -> HSCL8018 The managed system hmc603e was not found.

      03/13/14 09:21:18.911 WARN     rscd -  aixproxyserver 11534474 -1/-1 (Not_available): (Not_available):  IBMFrameCommandExecutor::executeCommand commandOutput validate fail command Error:->

      03/13/14 09:21:18.920 ERROR    rscd -  aixproxyserver 11534474 -1/-1 (Not_available): (Not_available): Error in IBMFrameActionHandler::getChildren: The managed system hmc603e was not found.

      03/13/14 09:21:18.921 ERROR    rscd -  aixproxyserver 11534474 -1/-1 (Not_available): (Not_available): Error in DAAL VirtualizationCommonPluginImpl::blAssetOpenGetDecendants: The managed system hmc603e was not found.

      03/13/14 09:21:18.921 ERROR    rscd -  10.8.40.78 11534474 0/0 (BLAdmins:user@DOMAIN.COM): CM: The managed system hmc603e was not found.

      03/13/14 09:21:18.922 ERROR    rscd -  10.8.40.78 11534474 0/0 (BLAdmins:user@DOMAIN.COM): CM: DAAL exception in DAALService::getAssetChildrenStream ; Asset: BMC_IBM_VirtualSystemEnabler:hmc603e:/ ; Module: DAAL::AssetStream::openGetDescendants ; Error code: 100 ; Error message: "The managed system hmc603e was not found." ; Detail message: "Error returned from plug-in ; Plug-in: /BMC_IBM_VirtualSystemEnabler_aix5 ; Function: blAsset_OpenGetDescendants ; Stream root asset: BMC_IBM_VirtualSystemEnabler:hmc603e:/ ; Error code: 100 ; Error message: The managed system hmc603e was not found."

      03/13/14 09:21:18.922 INFO     rscd -  10.8.40.78 11534474 0/0 (BLAdmins:user@DOMAIN.COM): CM: DAALService::getAssetChildrenStream(BMC_IBM_VirtualSystemEnabler:hmc603e:/): Return Value: Code: 100 ; Message: "The managed system hmc603e was not found." ; Value (Asset Stream): StreamID:0

       

      The config

       

      aixproxyserver is running AIX 6.1 patch level 008, rscd version 8.2.3.416

       

      This is the property for the hmc agentless object

      AGENTLESS_MANAGED_OBJECT_PROXY_HOST*aixproxyserver

       

      This is from the connection instance of the hmc agentless object

      CONNECTION_DOMAIN:

      CONNECTION_PASSPHRASE:

      CONNECTION_PASSWORD: *****

      CONNECTION_URL: hmc603e.domain.com

      CONNECTION_USER: testid

       

      As far as I can tell this information matches what is expected during setup, am I missing something??