6 Replies Latest reply on Sep 1, 2020 8:37 AM by Ruben Chesquin

    DWPC: Tenant data population in progress:  "activationStatus":"Failed"

    Jan Zacharjasiewicz
      Share This:

      Hello Experts,

       

      I am trying to install DWP Catalog.

      I was able to successfully create the schema and restart DWPC.
      Then I have reached the step where I need to initially load a Tenant.

       

      After running ./post_install.sh create_tenant I got below message:

       

      Password for dwp_admin_tenant:

      login as SaaS Admin (dwpadmin)

       

      Successfully logged in as dwpadmin.

      create tenant

      PAYLOAD:

      {

            "name": "cd",

            "domainIdentifier": "cd.pl",

            "databaseName": "dwp_admin_tenant",

            "directoryPath": "cdpl",

            "virtualHostname": "cenrem_dwpc_main",

            "databaseAdminName": "dwp_admin_tenant",

            "databaseAdminPassword": "dwp_password_tenant"

      }

      Tenant data population in progress:  "activationStatus":"Failed"

       

       

       

      The other time when I restored machine to the point before tenant initial load and loaded again I faced this message:

       

      Successfully logged in as dwpadmin.

      create tenant

      PAYLOAD:

      {

            "name": "cd",

            "domainIdentifier": "cd.pl",

            "databaseName": "dwp_admin_tenant",

            "directoryPath": "cdpl",

            "virtualHostname": "cenrem_dwpc_main",

            "databaseAdminName": "dwp_admin_tenant",

            "databaseAdminPassword": "dwp_password_tenant"

      }

      Tenant creation failed to initiate..."activationStatus":"In Progress" -

       

       

       

      in post_install.log I can see only:

       

      [ 2019-05-13_10:21:44 ] [ COMMAND ] : PROCESSING create_tenant

      [ 2019-05-13_10:22:17 ] [ COMMAND ] : export TENANT_DB_NAME=dwp_admin_tenant

      [ 2019-05-13_10:22:20 ] [ COMMAND ] : export TENANT_DOMAIN=cd.pl

      [ 2019-05-13_10:22:41 ] [ COMMAND ] : export VIRTUAL_HOST=cenrem_dwpc_main

      [ 2019-05-13_10:22:49 ] [ COMMAND ] : export TENANT_ADMIN=dwp_admin_tenant

      [ 2019-05-13_10:22:55 ] [ COMMAND ] : sed -i s/rx_tenant_domain=.*$/rx_tenant_domain=cd.pl/ /opt/bmc/digitalworkplace/sb/rxscripts/bin/setenv.sh

      [ 2019-05-13_10:22:55 ] [ COMMAND ] : source /opt/bmc/digitalworkplace/sb/rxscripts/bin/setenv.sh

      [ 2019-05-13_10:22:55 ] [ COMMAND ] : cd /opt/bmc/digitalworkplace/sb/rxscripts

       

      ===================================================================================================

       

      Few more info:

      I install this environment on a server without access to the ethernet.

      DWPC is created on a dedicated server. DWP is on another server. There is connectivity between those servers.

      I have created dwp_admin_tenant user and am able to log in to DB with this user.

       

       

      Could you help me find the root cause of this problem?

      Much appreciated!

      //Jan