2 Replies Latest reply on May 11, 2018 5:03 PM by Samuel Lambert

    ATRIUM 9.1.04: Problem on CMDB class update for auditing

    Samuel Lambert

      Hi all!

       

      When we try to activate audit on a CMDB class, we get the error: Update Failed: administrative operation are disabled on this server.

      However, we are well working on admin server of servergroup.

      Administration has been ranked to 1 on the server and we well can see the line Disable-Admin-Ops: F on ar.conf. => server group well works.

       

      Untitled.png

       

      MIDTIER point on Admin server. When i attempt to make point to second server to verify admin mode server selection, same error message.

      ARS/MIDTIER/INTEGRATOR 9.1.04

       

      Any idea?

        • 1. Re: ATRIUM 9.1.04: Problem on CMDB class update for auditing
          PAWAN KAUSHIK

          Hi Samuel,

           

          could you Login with the Admin user into ITSM >> Applications >> AR System Administration Console >> System >> General >> Server information

           

          Now go to the "Configuration" tab and look for the check-box with label "Disable Admin Operations". Uncheck the check-box and restart the AR service.

           

          Also check on on the Server ranking form for the primary server entries whether FQDN name is present or not ? if not then add an entry with primary server FQDN name and set admin ops to true

          • 2. Re: ATRIUM 9.1.04: Problem on CMDB class update for auditing
            Samuel Lambert

            Hi,

             

            It has been soluced:

             

            MIDTIER request information by searching based on ARS/CMDBserver name, but not on information of MIDTIER config.properties.

            Actually, MIDTIER is configured to point on staged server for migration, not with an alias but with FQDN and MIDTIER call the alias fatally the wrong ARS server because call the alias of current QA server.

            Effectively on current used QA ARS server, administration is enabled on the other server then it shout that admin mode is not enabled on the server.