7 Replies Latest reply: Apr 13, 2012 1:01 PM by Rohit Nayyar RSS

    DAAL error when deploying a new VM disk

    Gerardo Bartoccini

      Hi,

      I am trying to deploy a new VM disk as part of a CLM activity, which will be managed through AO.

      On BL, I am deploying a VM disk by means of a BLPackage deploy job.

       

      I have tried and created a BLPackage from BMC_VMware_VirtualInfrastructureManager/Virtual Machines/<VM name>/Hardware/Disks/<Hard disk name>

       

      I am not parameterizing this, at the moment. Just changed the disk name from "Hard disk 1" to "Hard disk 2"

       

      When I deploy the BLPackage, I get the following error:

       

      <server name>,Simulate,1,13-apr-2012 3.22.55,Error, Failed to initialize DAAL Asset class with PATH=/Virtual Machines/<server name>/Hardware/Disks/Hard disk 2 class="BMC_VMware_VirtualMachineHardwareDisk" ERROR(561 Error in asset instance "BMC_VMware_VirtualMachineHardwareDisk:<server name>:/Virtual Machines/<server name>/Hardware/Disks/Hard disk 2": Failed to lookup custom asset class for '/BMC_VMware_VirtualMachineHardwareDisk' class)

       

      I already had a look to similar topics:

       

      Failed to initialize DAAL Asset class

      https://communities.bmc.com/communities/message/157986#157986

      Add hard disk to VMware

      https://communities.bmc.com/communities/message/167062#167062

       

      but with no luck.

       

      Should I re-distribute the config object? Which config object? The BMC_VMware_VirtualInfrastructure config object on Vcenter?

       

      Many thanks

        • 1. DAAL error when deploying a new VM disk
          Rohit Nayyar

          Before you do that , look at

          bl-vmware.log under on VC agent . See if it has errors

          • 2. Re: DAAL error when deploying a new VM disk
            Bill Robinson

            Was the env recently upgraded?

             

            The VC agent is the same version as the appserver?

            • 3. DAAL error when deploying a new VM disk
              Gerardo Bartoccini

              Rohit,

              I can see this in bl-vmware.log about my last attempt.

               

              [13 apr 2012 16:16:25,248] [Thread-7] [INFO] Request received

              [13 apr 2012 16:16:25,250] [Thread-7] [INFO] Request XML -

              <request>

               

                <params>

                  <param name="opType">get</param>

                  <param name="serverLocation">https://vcenter-lab/sdk</param>

                  <param name="authUser">Administrator</param>

                  <param name="authPassword">**********</param>

                  <param name="depth">1</param>

                  <param name="assetOnly">true</param>

                  <param name="logLevel">info1</param>

                  <param name="requestXML">

                   

                    <![CDATA[]]>

                  </param>

                  <param name="deployXML">

                   

                    <![CDATA[]]>

                  </param>

                  <param name="vmSnapshotName"></param>

                  <param name="vmSnapshotDescription"></param>

                  <param name="vmSnapshotMemory"></param>

                  <param name="PassthroughParam"></param>

                </params>

               

                <assets>

                  <asset type="BMC_VMware_Cloud">

                    <meta name="path">/BMC_VMware_Cloud</meta>

                  </asset>

                </assets>

               

              </request>

              [13 apr 2012 16:16:25,359] [Thread-7] [INFO] Cached session is invalid, need to login again to the Web Service

              [13 apr 2012 16:16:25,360] [Thread-7] [INFO] Creating new session to VMware Web Service

              [13 apr 2012 16:16:25,367] [Thread-7] [INFO] Logging in to VMware Web Service

              [13 apr 2012 16:16:25,442] [Thread-7] [INFO] Storing Session for reuse

              [13 apr 2012 16:16:25,442] [Thread-7] [INFO] Response returned

              [13 apr 2012 16:16:25,606] [Thread-8] [INFO] Request received

              [13 apr 2012 16:16:25,606] [Thread-8] [INFO] Request XML -

              <request>

               

                <params>

                  <param name="opType">get</param>

                  <param name="serverLocation">https://vcenter-lab/sdk</param>

                  <param name="authUser">Administrator</param>

                  <param name="authPassword">**********</param>

                  <param name="depth">1</param>

                  <param name="logLevel">info1</param>

                  <param name="requestXML">

                   

                    <![CDATA[]]>

                  </param>

                  <param name="deployXML">

                   

                    <![CDATA[]]>

                  </param>

                  <param name="vmSnapshotName"></param>

                  <param name="vmSnapshotDescription"></param>

                  <param name="vmSnapshotMemory"></param>

                  <param name="PassthroughParam"></param>

                </params>

               

                <assets>

                  <asset type="BMC_VMware_Cloud">

                    <meta name="path">/BMC_VMware_Cloud</meta>

                  </asset>

                </assets>

               

              </request>

              [13 apr 2012 16:16:26,064] [Thread-8] [INFO] Response returned

              [13 apr 2012 16:16:34,048] [Thread-9] [INFO] Request received

              [13 apr 2012 16:16:34,049] [Thread-9] [INFO] Request XML -

              <request>

               

                <params>

                  <param name="opType">get</param>

                  <param name="serverLocation">https://vcenter-lab/sdk</param>

                  <param name="authUser">Administrator</param>

                  <param name="authPassword">**********</param>

                  <param name="depth">1</param>

                  <param name="assetOnly">true</param>

                  <param name="logLevel">info1</param>

                  <param name="requestXML">

                   

                    <![CDATA[]]>

                  </param>

                  <param name="deployXML">

                   

                    <![CDATA[]]>

                  </param>

                  <param name="vmSnapshotName"></param>

                  <param name="vmSnapshotDescription"></param>

                  <param name="vmSnapshotMemory"></param>

                  <param name="PassthroughParam"></param>

                </params>

               

                <assets>

                  <asset type="BMC_VMware_Datastores">

                    <meta name="path">/BMC_VMware_Cloud/domain-c344/BMC_VMware_Datastores</meta>

                  </asset>

                </assets>

               

              </request>

              [13 apr 2012 16:16:34,390] [Thread-9] [INFO] Response returned

              [13 apr 2012 16:16:34,533] [Thread-10] [INFO] Request received

              [13 apr 2012 16:16:34,534] [Thread-10] [INFO] Request XML -

              <request>

               

                <params>

                  <param name="opType">get</param>

                  <param name="serverLocation">https://vcenter-lab/sdk</param>

                  <param name="authUser">Administrator</param>

                  <param name="authPassword">**********</param>

                  <param name="depth">1</param>

                  <param name="logLevel">info1</param>

                  <param name="requestXML">

                   

                    <![CDATA[]]>

                  </param>

                  <param name="deployXML">

                   

                    <![CDATA[]]>

                  </param>

                  <param name="vmSnapshotName"></param>

                  <param name="vmSnapshotDescription"></param>

                  <param name="vmSnapshotMemory"></param>

                  <param name="PassthroughParam"></param>

                </params>

               

                <assets>

                  <asset type="BMC_VMware_Datastores">

                    <meta name="path">/BMC_VMware_Cloud/domain-c344/BMC_VMware_Datastores</meta>

                  </asset>

                </assets>

               

              </request>

              [13 apr 2012 16:16:34,814] [Thread-10] [INFO] Response returned

              [13 apr 2012 16:16:36,065] [Thread-11] [INFO] Request received

              [13 apr 2012 16:16:36,065] [Thread-11] [INFO] Request XML -

              <request>

               

                <params>

                  <param name="opType">get</param>

                  <param name="serverLocation">https://vcenter-lab/sdk</param>

                  <param name="authUser">Administrator</param>

                  <param name="authPassword">**********</param>

                  <param name="depth">1</param>

                  <param name="assetOnly">true</param>

                  <param name="logLevel">info1</param>

                  <param name="requestXML">

                   

                    <![CDATA[]]>

                  </param>

                  <param name="deployXML">

                   

                    <![CDATA[]]>

                  </param>

                  <param name="vmSnapshotName"></param>

                  <param name="vmSnapshotDescription"></param>

                  <param name="vmSnapshotMemory"></param>

                  <param name="PassthroughParam"></param>

                </params>

               

                <assets>

                  <asset type="BMC_VMware_Datastores">

                    <meta name="path">/BMC_VMware_Cloud/domain-c346/BMC_VMware_Datastores</meta>

                  </asset>

                </assets>

               

              </request>

              [13 apr 2012 16:16:36,348] [Thread-11] [INFO] Response returned

              [13 apr 2012 16:16:36,462] [Thread-12] [INFO] Request received

              [13 apr 2012 16:16:36,463] [Thread-12] [INFO] Request XML -

              <request>

               

                <params>

                  <param name="opType">get</param>

                  <param name="serverLocation">https://vcenter-lab/sdk</param>

                  <param name="authUser">Administrator</param>

                  <param name="authPassword">**********</param>

                  <param name="depth">1</param>

                  <param name="logLevel">info1</param>

                  <param name="requestXML">

                   

                    <![CDATA[]]>

                  </param>

                  <param name="deployXML">

                   

                    <![CDATA[]]>

                  </param>

                  <param name="vmSnapshotName"></param>

                  <param name="vmSnapshotDescription"></param>

                  <param name="vmSnapshotMemory"></param>

                  <param name="PassthroughParam"></param>

                </params>

               

                <assets>

                  <asset type="BMC_VMware_Datastores">

                    <meta name="path">/BMC_VMware_Cloud/domain-c346/BMC_VMware_Datastores</meta>

                  </asset>

                </assets>

               

              </request>

              [13 apr 2012 16:16:36,708] [Thread-12] [INFO] Response returned

              [13 apr 2012 16:16:37,906] [Thread-13] [INFO] Request received

              [13 apr 2012 16:16:37,908] [Thread-13] [INFO] Request XML -

              <request>

               

                <params>

                  <param name="opType">get</param>

                  <param name="serverLocation">https://vcenter-lab/sdk</param>

                  <param name="authUser">Administrator</param>

                  <param name="authPassword">**********</param>

                  <param name="depth">1</param>

                  <param name="assetOnly">true</param>

                  <param name="logLevel">info1</param>

                  <param name="requestXML">

                   

                    <![CDATA[]]>

                  </param>

                  <param name="deployXML">

                   

                    <![CDATA[]]>

                  </param>

                  <param name="vmSnapshotName"></param>

                  <param name="vmSnapshotDescription"></param>

                  <param name="vmSnapshotMemory"></param>

                  <param name="PassthroughParam"></param>

                </params>

               

                <assets>

                  <asset type="BMC_VMware_Datastores">

                    <meta name="path">/BMC_VMware_Cloud/domain-c348/BMC_VMware_Datastores</meta>

                  </asset>

                </assets>

               

              </request>

              [13 apr 2012 16:16:38,200] [Thread-13] [INFO] Response returned

              [13 apr 2012 16:16:38,316] [Thread-14] [INFO] Request received

              [13 apr 2012 16:16:38,317] [Thread-14] [INFO] Request XML -

              <request>

               

                <params>

                  <param name="opType">get</param>

                  <param name="serverLocation">https://vcenter-lab/sdk</param>

                  <param name="authUser">Administrator</param>

                  <param name="authPassword">**********</param>

                  <param name="depth">1</param>

                  <param name="logLevel">info1</param>

                  <param name="requestXML">

                   

                    <![CDATA[]]>

                  </param>

                  <param name="deployXML">

                   

                    <![CDATA[]]>

                  </param>

                  <param name="vmSnapshotName"></param>

                  <param name="vmSnapshotDescription"></param>

                  <param name="vmSnapshotMemory"></param>

                  <param name="PassthroughParam"></param>

                </params>

               

                <assets>

                  <asset type="BMC_VMware_Datastores">

                    <meta name="path">/BMC_VMware_Cloud/domain-c348/BMC_VMware_Datastores</meta>

                  </asset>

                </assets>

               

              </request>

              [13 apr 2012 16:16:38,588] [Thread-14] [INFO] Response returned

               

              Nothing useful, I believe

              • 4. DAAL error when deploying a new VM disk
                Gerardo Bartoccini

                No, the environment hasn't been recently upgraded.

                Vmware config object seems to be working fine, at least as far as concerns Live Browse.

                 

                RSCD agent on vcenter is same version as BL platform.

                • 5. DAAL error when deploying a new VM disk
                  Gerardo Bartoccini

                  BTW, VM provisioning works fine.

                  • 6. DAAL error when deploying a new VM disk
                    Gerardo Bartoccini

                    Guys, please blame me...

                     

                    I was using the VM as target, rather than the Vcenter.

                     

                     

                    • 7. Re: DAAL error when deploying a new VM disk
                      Rohit Nayyar

                      I will blame Friday !